Gulii la cuptor
PrinteazaGulii la cuptor din: gulii, cascaval, ceapa, morcov, mazare, patrunjel, supa de legume, smantana, usturoi, sare, piper, ulei.
- 4 gulii medii
- 150 g caşcaval ras
- 1 ceapă tocată
- 1 morcov
- 200 g mazăre
- 1 legătură pătrunjel
- 200 ml supă de legume
- 200 ml smântână pentru gătit
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Scobeşti interiorul guliilor, apoi le scufunzi în apă clocotită. Le opăreşti 5 minute. Căleşti ceapa în ulei, apoi adaugi morcovul tăiat cubuleţe.
Condimentezi după gust. Laşi pe foc până când se înmoaie, apoi adaugi verdeaţa tocată şi mazărea, amesteci şi ţii câteva minute.
Iei de pe foc, păstrezi câteva linguri, şi umpli guliile cu această compoziţie. Le aşezi într-un vas termorezistent, le presari cu 100 g de caşcaval şi cu legumele păstrate, şi torni supa de legume.
Laşi 45 de minute la cuptor. Separat, amesteci smântână cu usturoiul zdrobit şi cu caşcavalul rămas, apoi încorporezi în sosul lăsat în tavă. Mai dai la cuptor 15 minute.
Gulii la cuptor
Pofta buna!