Tartine cu oua si gulii din: oua, franzela, gulii, salata verde, ceapa, mustar, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 5 ouă fierte 1 franzelă neagră 2 gulii 1 salată verde 2 fire de ceapă 1 lingură de muştar 1 lingură de smântână ulei sare Mod de preparare: Pune gălbenuşurile într-un bol şi freacă-le cu muştar şi ulei […]
Gulii cu orez la cuptor
PrinteazaGulii cu orez la cuptor din: gulii, margarina, pesmet, sare, orez, piper.
Guliile sunt o sursă bună de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și potasiu. Aceste substanțe nutritive contribuie la susținerea sistemului imunitar, menținerea sănătății oaselor și a coagulării sângelui, precum și la funcționarea normală a inimii și a mușchilor.
Gulia conține fibre alimentare, care ajută la menținerea sănătății intestinale prin promovarea digestiei sănătoase și reglarea tranzitului intestinal. Fibrele pot, de asemenea, contribui la menținerea unei senzații de sațietate, ceea ce poate fi util în gestionarea greutății.
- 3-4 gulii
- 50 g margarină
- 2 linguri pesmet
- 200 g orez
- sare
- piper
Mod de preparare:
Guliile se curăţă, se taie rondele de 2 cm grosime şi se călesc în margarină fierbinte cu puţină apă şi sare, până se înmoaie.
Orezul se spală, se fierbe în apă împreună cu 20 g margarină.
Se unge cu margarină o cratiţă, apoi se presară din belşug cu pesmet.
Guliile şi orezul se întind în straturi alternante şi se lasă la cuptor 15-20 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tartine cu oua si gulii
Gulii cu sos de rosii
Gulii cu sos de rosii din: gulii, ceapa, suc de rosii, ceapa, cimbru, usturoi, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 gulii 2 cepe 500 ml suc de roşii o legătură ceapă verde o crenguţă cimbru 2 căţei usturoi 2 linguri ulei 50 g unt sare piper Mod de preparare: Cepele se taie mărunt, se […]
Pofta buna!