cartofi moc, ulei de masline, cimbru, rozmarin, sare, piper, branza, frunze de patrunjel sau busuioc. Ingrediente: 500 g cartofi mov 2 linguri ulei de măsline 1 linguriță cimbru uscat 1 linguriță rozmarin uscat Sare și piper după gust 50 g brânză feta sau brânză de capră […]
Gulii cu sos alb
PrinteazaGulii cu sos alb din: gulii, ceapa, unt, faina, smantana, piper alb, usturoi, piper negru, marar, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 4-5 gulii
- 3-4 cepe
- 100 g unt sau chiar untură
- 1-2 linguri cu făină
- 200 ml smântână de gătit
- piper alb măcinat
- 2-3 căţei de usturoi
- piper negru măcinat
- mărar verde tocat
- pătrunjel verde tocat
- sare
Mod de preparare:
Curăţă guliile şi taie-le cuburi. Ai avantajul că se vor tăia (şi menţine) ca nişte zaruri mai mari.
Pune cuburile de gulie la călit în untură şi lasă-le, amestecând din când în când, până se auresc. Separat, căleşte ceapa tocată mărunt, până se înmoaie.
Pune peste gulii făina şi verdeaţa tocată mărunt. Amestecă, să prindă un pic de gust făina. Stinge cu puţină apă caldă, amestecând încontinuu.
Adaugă smântână de gătit şi amestecă din nou. Adaugă ceapa călită şi usturoiul feliuţe. Amestecă bine. Sărează şi piperează.
Gulii cu sos alb
Pofta buna!
Dulceața de mere cu esență de vanilie
mere, zahar, apa, suc de lamaie, coaja de lamaie, scortisoara, pastaie de vanilie. Dulceața de mere este o rețetă tradițională care se regăsește în multe culturi din întreaga lume. Merele au fost cultivate timp de mii de ani și, odată cu descoperirea metodei de conservare a dulciurilor […]