Tigaie de gulii din: gulii, ceapa, suc de rosii, usturoi, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 gulii 2 cepe 500 ml suc de roşii o legătură ceapă verde o crenguţă cimbru 2 căţei usturoi 2 linguri ulei 50 g unt sare piper Mod de preparare: Cepele se taie mărunt, se călesc cu *un căţel […]
Gulii in suc de rosii
PrinteazaGulii in suc de rosii din: gulii, sare grunjoasa, rosii, frunze de telina.
- 1 kg gulii tinere
- sare grunjoasa
- 1 1/2 kg rosii
- 1 legatura frunze de telina
Mod de preparare:
Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi prin sită sau le treci prin separatorul de seminţe şi coji.
Pui la fiert la foc mediu sucul obţinut, cu puţină sare şi cu frunzele de ţelină, în prealabil spălate şi legate în mănunchi.
După circa 1/2 oră, adaugi 1 linguriţă cu sare sau după gust, scoţi frunzele de ţelină şi stingi focul.
Intre timp, alegi gulii tinere şi proaspete. Le cureţi de coajă, le speli şi le tai în felii groase de 1 cm, pe care le opăreşti în apă uşor sărată, timp de 10-15 minute. Le laşi să se scurgă în strecurătoare.
Aşezi guliile în borcane de 720 ml şi torni sucul de roşii astfel încât nivelul lichidului să fie cu un deget peste gulii şi cu 2 cm sub gura borcanului. înfiletezi capacele borcanelor şi le sterilizezi 35 de minute.
Le laşi să se răcească în vas, iar a doua zi le sterilizezi din nou 25 de minute, lama, foloseşti guliile pentru mâncare de post, la ciorbă sau le consumi ca atare, întrebuinţând bulionul la alte preparate.
Pofta buna!
Gulii cu ficat
Gulii cu ficat din: gulii, unt, faina, lapte, smantana, ficat de porc, ceapa, slanina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg gulii 2 linguri unt 1 cub concentrat pentru supă 1 lingură făină 250 g smântână dulce sare piper nucşoară 1 cană lapte 4 pâinici (chifle) 300 g ficat de porc 1 ceapă mare 70-100 g slănină afumată […]
Pofta buna!