Gulii de toamnă
PrinteazaGulii de toamnă din: gulii, carne tocata, ceapa, pasta de tomate, ulei, morcov, usturoi, marar, dafin, sare si piper.
- 4 gulii de toamna
- 400 g carne tocata
- 1 ceapa
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri ulei
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura marar
- dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegeţi gulii de toamnă (cu coaja violetă) sau le puteţi înlocui cu ţeline, cam de aceeaşi mărime. Curăţaţi-le de coajă şi fierbeţi-le 15 minute în apă cu sare, apoi lăsaţi-le la răcit. Căliţi în ulei ceapa şi usturoiul tocate şi morcovul ras pe razătoarea mare.
Adăugaţi pasta de tomate şi carnea în acest amestec, mărarul tocat mărunt, sare şi piper. Cu acest amestec bine omogenizat umpleţi guliile cărora le-aţi eliminat miezul.
Puneţi deasupra fiecăreia, peste umplutură, câte o foaie de dafin, aşezaţi-le într-un vas termorezistent, cu puţină apă şi ţineţi-le la cuptor cel puţin 40 de minute, la foc potrivit.
Gulii de toamnă
Pofta buna!
Tu umpli tot cu carne tocata?