Gulii umplute cu carne de porc si orez

Printeaza

Gulii umplute cu carne de porc si orez din: gulii, carne de porc, ceapa, orez, ou, rosii, morcovi, rădăcină de ţelină, dovlecel, unt, mărar, pătrunjel, piper negru măcinat, sare.

 

Ingrediente:Gulii_umplute_cu_carne_de_porc_si_orez

  • 8 gulii
  • 400 g carne de porc
  • 1 ceapă
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • 3 roşii
  • 2 morcovi
  • 1/2 rădăcină de ţelină
  • 1 dovlecel
  • 50 g unt
  • câte 1 legătură de mărar şi pătrunjel
  • piper negru măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegi gulii tinere, proas­pete, toate aproximativ de aceeaşi mărime. Le speli, le cureţi şi tai fiecărei gulii câte un căpăcel.

Scoţi o parte din miez, păstrând pereţi groşi de circa 1 cm. Presari guliile în interior cu sare.

Speli orezul şi îl laşi să se înmoaie în apă rece. Tai în cubuleţe o roşie decoji- tă. Toci fin verdeaţa.

Treci prin maşina de tocat ceapa curăţată şi carnea. Amesteci carnea cu oul bătut, orezul, roşia, ver­deaţa, sare şi piper după

Umpli guliile cu acest amestec, le pui într-o cratiţă şi aşezi lângă ele restul legumelor tăiate în cuburi şi roşiile rămase.

Adaugi apă şi sare şi le fierbi acoperite, la foc mediu, timp de 35-40 de minute.

Adaugi untul şi le pui în cuptorul încins, pentru a se rumeni, timp de aproxi­mativ 15-20 de minute.

Serveşti guliile alături de legume, toate presărate cu pătrunjel tocat.

Gulii umplute cu carne de porc si orez

Gulii_umplute_cu_carne_de_porc_si_orez

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.