Gulii umplute cu carne tocata
PrinteazaGulii umplute cu carne tocata din: gulii, carne tocata, ceapa, bulion, ulei, supa de legume, sare, piper.
- 8 gulii
- 250 g carne tocata
- o ceapa
- o lingura bulion
- 2 linguri ulei
- 150 ml supa de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Guliile se curăţă de coajă şi, cu un cu’ţit foarte ascuţit, se scobesc de interior. Apoi se pun la fiert în apă cu sare.
Se lasă 30 de minute. Miezul guliilor se toacă mărunt şi, împreună cu ceapa tocată mărunt, se pun la călit în ulei.
După ce s-au înmuiat, se adaugă de 3 ori apă, puţin câte puţin, numai după ce s-a evaporat apa pusă înainte.
După ce a scăzut bine după a treia apă, se adaugă carnea, se desface cu lingura de lemn şi se lasă cât să-şi schimbe culoarea.
Se presară sare şi piper şi se pune bulionul desfăcut în 100 ml apă. Se lasă să dea un clocot cu bulionul şi apoi se umplu guliile fierte si scurse.
Se aşază într-un vas de cuptor şi se dau la cuptor cu supa de legume pusă în tavă. Se lasă 20 de minute. Se servesc cu garnitură de orez.
Gulii umplute cu carne tocata
Pofta buna!