Gulii umplute cu carne de vita
PrinteazaO reteta savuroasa de Gulii umplute cu carne de vita din: gulii, carne tocata de vita, ceapa, orez, pasta de tomate, patrunjel, supa de legume, sare si piper.
- 4 gulii mari
- 400 g carne tocata de vita
- 2 cepe
- 70 g orez
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 legatura patrunjel
- 1 litru supa de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi guliile de coajă, spălaţi-le şi?scurgeţi-le de apă. Scoateţi-le miezul cu o linguriţă, astfel încât pereţii să aibă aproximativ 5mm grosime.
Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu o ceapă curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Adăugaţi orezul spălat în 2-3 ape şi pătrunjelul tocat mărunt. Potriviti de sare şi piper, amestecaţi bine compoziţia şi umpleţi cu aceasta guliile.
Puneţi-le într-o cratiţă mai înaltă sau o oală, adăugaţi ceapa rămasă tocată mărunt, pasta de tomate, diluată cu supa de legume şi sare.
Acoperiţi vasul cu un capac şi fierbeţi guliile la foc potrivit, circa 70 de minute.
Serviţi câte o gulie la o porţie, într-o farfurie adâncă în care puneţi şi sos din cratită.
Presăraţi totul cu pătrunjel tocat mărunt.
Gulii umplute cu carne de vita
Pofta buna!