Gulii umplute cu carne de vita

Printeaza

O reteta savuroasa de Gulii umplute cu carne de vita din: gulii, carne tocata de vita, ceapa, orez, pasta de tomate, patrunjel, supa de legume, sare si piper.

Ingrediente:Gulii umplute cu carne de vita

  • 4 gulii mari
  • 400 g carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 70 g orez
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 litru supa de legume
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi guliile de coajă, spălaţi-le şi?scurgeţi-le de apă. Scoateţi-le miezul cu o linguriţă, astfel încât pereţii să aibă aproximativ 5mm grosime. Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu o ceapă curăţată, spălată şi tocată mărunt.

Adăugaţi orezul spălat în 2-3 ape şi pătrunjelul tocat mărunt. Potriviti de sare şi piper, ameste­caţi bine compoziţia şi umpleţi cu aceasta guliile. Puneţi-le într-o cratiţă mai înaltă sau o oală, adă­ugaţi ceapa rămasă tocată mă­runt, pasta de tomate, diluată cu supa de legume şi sare.

Acoperiţi vasul cu un capac şi fierbeţi guliile la foc potrivit, circa 70 de minute. Serviţi câte o gulie la o porţie, într-o farfurie adâncă în care puneţi şi sos din cratită. Presăraţi totul cu pătrunjel tocat mărunt.

Gulii umplute cu carne de vita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.