Supa crema de gulii si cartofi din: gulii, cartofi, lamaie, smantana, sare, piper. Ingrediente: 4 gulii un kg cartofi o lămâie 300 ml smântână de gătit sare piper Mod de preparare: Guliile curăţate de coajă se taie cuburi care se stropesc cu suc de lămâie. Se curăţă şi cartofii şi, împreună cu guliile, se […]
Gulii umplute cu carne
PrinteazaGulii umplute cu carne din: gulii, umplutura, unt, branza rasa, zeama de carne.
Ingrediente:
- 10-25 gulii
- 10 linguri umplutură
- unt pentru prăjit
- brînză rasă
- 5 linguri zeamă de carne concentrată
Mod de preparare:
Curăţăm de coajă guliile întregi şi tăiem în partea de sus un căpăcel. Le punem într-o oală şi turnăm apă clocotită, cît să le acopere.
Le fierbem acoperite pînă se moaie.
Din gulia fiartă scoatem miezul cu o liuguriţă specială, îl dăm prin sită şi îl amestecăm cu umplutura de carne (la fel ca la dovlecei umpluţi).
Umplem cu această compoziţie guliile, le aşezăm într-o tavă, presărăm deasupra brînză rasă, stropim cu unt şi dăm la cuptor 15-20 minute, pentru ca mîncarea să capete faţă.
Guliile umplute se servesc la masă pe şervet. Separat servim zeamă de carne concentrată, în sosieră.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tartine cu oua si gulii
Tartine cu oua si gulii din: oua, franzela, gulii, salata verde, ceapa, mustar, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 5 ouă fierte 1 franzelă neagră 2 gulii 1 salată verde 2 fire de ceapă 1 lingură de muştar 1 lingură de smântână ulei sare Mod de preparare: Pune gălbenuşurile într-un bol şi freacă-le cu muştar şi ulei […]
Pofta buna!