Pui cu sos de smantana si ciuperci din: piept de pui, ciuperci, supa de ciuperci, vin alb, smantana, paprika. 4 portii Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi […]
Gulii umplute cu ciuperci si sos romanesc
PrinteazaGulii umplute cu ciuperci si sos romanesc din: gulii, ciuperci, orez, untdelemn, sos romanesc, patrunjel, sare, piper.
- 4 gulii tinere
- 2 ceşti ciuperci curăţate
- 2 linguri orez
- 2 linguri untdelemn
- 2 pahare sos românesc
- o lingură pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se călesc în untdelemnul încins ciupercile, spălate, curăţate, opărite şi tăiate bucăţi mici, se stinge totul cu apă, se sărează, se piperează, se adaugă verdeaţa, spălată, curăţată, tocată şi se lasă să fiarbă.
Intre timp, guliile se curăţă de coajă, se scobesc la mijloc şi se fierb pe jumătate în apă clocotită cu sare.
Se scurg, se răcesc şi se umplu cu compoziţia de ciuperci.
Se aşează într-o tigaie, turnând sos romănesc (vezi reţeta) deasupra, se lasă la cuptor până au fiert complet şi se servesc.
Pofta buna!
Vitel cu sos de ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel. Este o opțiune deosebită pentru o cină specială sau ocazii festive. Carnea de vitel este bogată în proteine de calitate, iar ciupercile adaugă o notă de savoare și textură interesantă. Ingrediente: 500 g carne de […]
Sote de miel cu ciuperci și sos
Sote de miel cu ciuperci și sos din: carne de miel, ciuperci, unt, sare, piper, faina, vin, orez, supa de carne, patrunjel verde, ceapa, dafin, frunze de telina, boia dulce, cuisoare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 200 g ciuperci 75 g unt sare piper măcinat 70 g făină 100 ml vin 150 g orez […]
Pofta buna!