Gulii umplute cu ciuperci
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de gulii umplute cu ciuperci din: gulii, ciuperci, ceapa, usturoi, orez, bulion, lapte de soia, ulei, marar, sare si piper.
- 6 gulii de toamna
- 200 g ciuperci proaspete
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 150 g orez
- 1 lingurita bulion
- 150 ml lapte de soia
- 50 ml ulei
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi guliile, spălaţi-le şi scoateţi-le cu o lingură miezul, astfel încât pereţii să rămână suficient de groşi (circa 5mm). Puneţi guliile la fiert în apă cu puţină sare şi fierbeti-le 15 minute. Intre timp, curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, daţi-le prin maşina de tocat şi stoarceti-le bine.
Căliţi ciupercile 5-6 minute în 50ml ulei, la foc mic, împreună cu ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, apoi adăugaţi laptele de soia şi bulionul. Acoperiţi vasul cu un capac, daţi focul mic şi lăsaţi să fiarbă uşor. Adăugaţi usturoiul tocat mărunt, potriviţi de sare şi piper, amestecaţi bine, apoi luaţi vasul de pe foc. Fierbeţi separat orezul 6-7 minute şi amestecaţi-l cu ciupercile călite şi jumătate din legătura de mărar, tocat mărunt.
Omogenizaţi bine compoziţia şi umpleţi cu aceasta guliile. Aşezaţi-le apoi într-o tavă mai adâncă, în care aţi pus uleiul rămas, şi ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Serviţi câte 1 gulie la porţie şi ornaţi cu mărarul rămas, tocat mărunt.
Gulii umplute cu ciuperci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gulii umplute cu ciuperci