Gulii umplute cu carne, orez si marar

Printeaza

Gulii umplute cu carne, orez si marar din: gulii, carne tocată de porc, pâine, ceapa, orez, marar, sare, piper, unt, făină, bulion, zahăr.

Ingrediente:Gulii umplute cu carne, orezi si marar

  • 12 gulii
  • 400 g carne tocată de porc
  • 1 felie de pâine
  • 1 ceapă
  • 1 lingură orez
  • 1 lingură mărftr tocat
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 2 linguri unt
  • 1 lingură bulion
  • 1/2 lingură făină
  • 2 linguri
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Alegi gulii de aceeaşi mărime, le cureţi şi le scobeşti pe mijloc. Faci o compoziţie din carnea tocată, cea­pa tocată mărunt, orezul ales şi spălat, mărarul to­cat mărunt, felia de pâine înmuiată în puţin lapte şi stoarsă.

Amesteci bine totul, adaugi sare şi piper după gust. Cu o lingură de lemn umpli guliile, apoi le aşezi într-o cratită.

Intr-o tigaie pui cele 2 linguri unt şj restul scobit din gulii, tocat mărunt. Căleşti puţin, stingi cu o ceaşcă apă cal­dă, adaugi bulionul desfăcut în puţină apă, presari sare şi piper după gust şi puţin zahăr.

Laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi torni sosul peste gulii. Dai cratiţa la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc potrivit. Când scoţi cratiţa, garniseşti cu mărar tocat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.