Gulii umplute cu carne, orez si marar
PrinteazaGulii umplute cu carne, orez si marar din: gulii, carne tocată de porc, pâine, ceapa, orez, marar, sare, piper, unt, făină, bulion, zahăr.
- 12 gulii
- 400 g carne tocată de porc
- 1 felie de pâine
- 1 ceapă
- 1 lingură orez
- 1 lingură mărftr tocat
- sare
- piper
Pentru sos:
- 2 linguri unt
- 1 lingură bulion
- 1/2 lingură făină
- 2 linguri
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi gulii de aceeaşi mărime, le cureţi şi le scobeşti pe mijloc. Faci o compoziţie din carnea tocată, ceapa tocată mărunt, orezul ales şi spălat, mărarul tocat mărunt, felia de pâine înmuiată în puţin lapte şi stoarsă.
Amesteci bine totul, adaugi sare şi piper după gust. Cu o lingură de lemn umpli guliile, apoi le aşezi într-o cratită.
Intr-o tigaie pui cele 2 linguri unt şj restul scobit din gulii, tocat mărunt. Căleşti puţin, stingi cu o ceaşcă apă caldă, adaugi bulionul desfăcut în puţină apă, presari sare şi piper după gust şi puţin zahăr.
Laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi torni sosul peste gulii. Dai cratiţa la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc potrivit. Când scoţi cratiţa, garniseşti cu mărar tocat fin.
Pofta buna!