Gulii umplute cu carne si ciuperci
PrinteazaGulii umplute cu carne si ciuperci din: gulii, carne tocata, ciuperci, ceapa, patrunjel, unt, ou, slanina, supa de carne sau de legume.
- 10-12 gulii
- 200 g carne tocată
- 2-3 ciuperci
- 1 ceapă
- pătrunjel tocat
- 2 linguri cu unt
- 1 ou
- 100 g slănină
- 1/2 l supă de carne sau legume
Mod de preparare:
Curăţaţi guliile de coajă, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în apă cu sare. După 1/4 oră stingeţi focul şi lăsaţi să se răcească, apoi scoateţi miezul guliilor. Lăsaţi legumele la scurs pe prosop.
Pregătiţi umplutura: tocaţi carnea (puteţi folosi friptură rămasă de la alt prânz, ficăţei de pasăre sau came de pasăre tocată), amestecaţi cu miezul guliilor trecut pe râzătoare, ciuperci tăiate mărunt, verdeaţă tocată, sare şi 1 ou crud.
Frământaţi amestecul cu mâna, apoi umpleţi guliile. Ungeţi un vas de sticlă cu unt, aşezaţi guliile în rânduri strânse, acoperiţi cu supă de legume sau de came, puneţi capac la fiecare gulie câte o felie de slănină şi aşezaţi forma în cuptorul cald pentru 1/2 oră.
Serviţi mâncarea caldă lângă pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!