Gulii umplute cu orez si ciuperci

Printeaza

Gulii umplute cu orez si ciuperci din: gulii, ciuperci, orez, morcov, ardei, telina, ceapa, ulei, sare, condimente, legume, marar, patrunjel.

Ingrediente:Gulii_umplute_cu_orez_si_ciuperci

  • 3 gulii mari
  • 4-5 ciuperci
  • 3 linguri orez cu bob rotund
  • 1 morcov
  • 1 ardei roşu
  • 1 bucată ţelină
  • 1/2 ceapă
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • amestec de condimente uscate
  • 1 lingură legume deshidratate fără sare
  • mărar
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli guliile, le cureţi şi tai fiecăreia câte un căpăcel, la partea superioară. Le îndepărtezi miezul, cu ajutorul unei linguriţe.

Fierbi guliile pentru 10 minute, în apă uşor sărată. Le scoţi şi le laşi să se scurgă cu tăietura în jos. Cureţi şi speli legumele. Tai morcovul, ţelina şi ardeiul în cubuleţe, iar ciupercile în felii.

Incingi într-o tigaie 2 linguri de ulei şi căleşti legumele, adăugând şi orezul. Picuri câte puţină apă fierbinte, astfel încât legumele să se înmoaie mai uşor şi orezul să se umfle.

Iei tigaia de pe foc după aproximativ 10 minute, sărezi şi condimentezi după gust şi presari verdeaţa fin tocată.

Umpli fiecare gulie şi le aşezi una lângă alta, într-o formă de chec sau tăviţă mai înaltă. Torni uleiul rămas şi apă până la marginea tăiată a guliilor.

Presari puţină sare, legumele deshidratate şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute. Serveşti guliile fierbinţi.

Gulii umplute cu orez si ciuperci

Gulii_umplute_cu_orez_si_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.