Gulii umplute cu pateu, cuscus si bacon
PrinteazaGulii umplute cu pateu, cuscus si bacon din: gulii, cuşcuş, pate de ficat, bacon, oua, sare, smantana, tarhon, piper alb măcinat.
- 8 gulii de dimensiune mijlocie
- 150 g cuşcuş
- 200 g pate de ficat
- 30 g bacon
- 3 ouă
- sare
- 40 g smântână
- 2-3 fire tarhon
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Cureţi guliile şi le pui la fiert în apă uşor sărată. Pui cuşcuşul într-un bol şi torni peste el 300 ml apă uşor sărată. îl acoperi şi îl laşi să se umfle 20 de minute.
Faci un amestec din pate, cuşcuşul răcit şi scurs, cubuleţe de bacon, ouăle bătute, tarhonul fin tocat, sare şi piper după gust.
După ce guliile au fiert, le laşi să se răcească şi le scobeşti, formând în fiecare gulie câte o cavitate. Umpli guliile cu amestecul pregătit şi le aşezi într-un vas de iena.
Poţi să tai miez de gulie fiartă şi să-l încorporezi în amestec. Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Serveşti guliile cu smântână.
Gulii umplute cu pateu, cuscus si bacon
Pofta buna!