Gulii umplute cu sos de smantana
PrinteazaGulii umplute cu sos de smantana
Ingrediente:
- 8 gulii
- 250 g carne de porc tocată
- 200 g carne de pui tocată
- 3 linguri de orez
- 1 ceapă călită
- sare
- piper
- un cub knorr
Ingrediente sos : 200 g smântână,o lingură de făină, 1/2 de cană de lapte, 1 legătură de mărar tocat fin, sare şi piper.
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se căleşte într-o lingură de untură, apoi se adaugă orezul, carnea de porc şi de pui, sare, piper şi verdeaţă tocată.
Guliile se curăţă de coajă, după care se scobesc şi se umplu cu pastă din carne şi orez. Se aşează în cratiţă una lângă alta, peste gulii punem miezul de la scobit tocat mărunt.
Adăugăm supă din Knorr şi dăm la fiert timp de jumătate de oră.
După fierbere, facem un sos din 200 g smântână,o lingură de făină, 1/2 de cană de lapte, o legătură de mărar tocat fin, sare şi piper.
Acest sos se toarnă peste guliile umplute şi dăm la cuptor timp de 30 de minute.
Pofta buna!