Mix de morcovi si gulii cu pasta kimchi din: gulii, morcovi, sare de mare, ceapa verde, usturoi, ghimbir, chili, sos de peste, zahar. Ingrediente: 3 gulii, taiate cuburi 2 morcovi, decojit, taiati fasii 1½ linguriță sare de mare 3 fire ceapa verde, tocata 2 catei usturoi, curățati și tocati 1 bucată (2 cm) ghimbir […]
Gulii umplute cu mămăligă şi brânză de oaie
PrinteazaGulii umplute cu mămăligă şi brânză de oaie din: faina de malai, branza de oi, unt, smantana, patrunjel, sare, piper, gulii, zahar si cascaval.
- 200 g faina de malai
- 150 g branza de oi
- 1 cub de unt
- 1 pahar de smantana
- 1 legatura de patrunjel verde
- sare
- piper
- 6 gulii
- 1 lingurita zahar
- 100 g cascaval ras
Mod de preparare:
Cureţi guliile scobite, faci o mămăligă după reţeta obişnuită, o laşi să se răcească puţin, pui brânza şi o amesteci cu pătrunjelul tocat.
Cu această compoziţie umpli guliile.
Pentru sos, pui untul în tigaie cu zahărul, adaugi sare şi piper şi apă (dacă ai supă de carne rămasă, sosul va ieşi mai picant), căleşti puţin compoziţia, pui gulia şi laşi să fiarbă.
Freci smântână cu apă ori cu supă, împreună cu pătrunjelul verde şi o amesteci cu sosul în care ai pus gulia.
Laşi să mai dea un clocot.
Serveşti guliile cu caşcaval ras deasupra. Este o mâncare potrivită atât pentru masa de prânz, cât şi pentru cină.
Gulii umplute cu mămăligă şi brânză de oaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Mancare de gulii cu bulion
Mancare de gulii cu bulion din: gulii, faina, ulei, bulion, mirodenii, sare. Ingrediente: 1 kg gulii 2 cepe 1 lingură făină 2 linguri ulei 1-2 linguri bulion mirodenii (piper, foi de dafin, nucşoară) sare Mod de preparare: Guliile se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri de ordinul a 5 […]
Pofta buna!
N-am mancat niciodata