Gulii umplute cu mazăre
PrinteazaO reteta de gulii umplute cu mazare din: gulii, mazare, sofran, miere, unt, ceapa, sare grunjoasa, marar, pesmet, mozzarella si ulei de masline.
- 8 gulii
- 500 g mazare
- un praf sofran
- 2 linguri miere
- 100 g unt
- 2 cepe
- sare grunjoasa
- o legatura marar
- 2-3 linguri pesmet
- 250 g cascaval sau mozzarella
- 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se curăţă guliile, se spală bine şi se scoate miezul cu o lingură specială. Separat, se topeşte untul şi se adaugă şofranul şi mierea. Se ung guliile cu unt, se toarnă restul compoziţiei în interior şi se bagă la cuptor. Se lasă aproape 50 de minute.
In timpul acesta, se curăţă si se opăreşte mazărea. Se curăţă ceapa, se căleşte până devine transparentă, se adaugă mazărea, pesmetul şi mărarul şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se umplu guliile cu compoziţia de mazăre, se presară mozzarella pe deasupra şi se bagă în cuptor. Se servesc ornate cu frunzuliţe de mărar.
Gulii umplute cu mazăre
Pofta buna!