Gulii umplute cu orez
PrinteazaGulii umplute cu orez din: gulii, orez, ceapa, ulei, bulion, pesmet, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 10 gulii
- 100 g orez
- 1 ceapă
- 2 linguri de ulei
- 4 linguri de bulion
- 1 linguriţă de pesmet sau gris
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Guliile se curăţă de coajă, se scobesc în interior. Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei, se adaugă orezul, 2 căni de apă şi se lasă la fiert.
Când orezul este fiert, se adaugă 1 lingură de bulion, o linguriţă de pesmet sau griş, mărarul tocat mărunt şi se potriveşte de sare şi piper.
Guliile se umplu cu orezul, se aşază într-o tavă şi se adaugă restul de bulion diluat cu o ceaşcă de apă. Se lasă la cuptor până se înmoaie guliile.
Pofta buna!