Gulii umplute cu soia
PrinteazaGulii umplute cu soia din: gulii, granule de soia, orez, ceapa, ulei, suc de rosii, pasta de tomate, patrunjel, marar, cimbru, sare si piper.
- 12 gulii de tomana
- 250 g granule de soia
- 80 g orez
- 1 ceapa mare
- 50 ml ulei
- 50 ml suc de rosii
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 1 legatura rasa cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi guliile de coajă, spălati-le, apoi tăiaţi-le deasupra un căpăcel, după care, cu o linguriţă scoateti-le miezul, astfel încât pereţii să rămână de circa 1cm grosime. Fier- beţi granulele de soia în 1 litru de apă cu 1 linguriţă sare, apoi scurgeţi-le bine.
Fierbeţi 15 minute orezul în 300ml apă. Căliti în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt. După 2 minute adăugaţi soia şi cimbrul şi mai lăsaţi 1 -2 minute la foc mic. Opriţi focul, adăugaţi orezul şi mărarul tocat mărunt şi omogenizaţi bine. Umpleţi guliile cu acest amestec şi puneţi-le într-o tavă adâncă.
Diluaţi pasta de tomate cu sucul de roşii şi turnati-o în tavă, peste gulii. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti guliile la foc potrivit 30 de minute. Serviti guliile calde, stropite cu sosul din tavă şi presărate cu pătrunjelul tocat mărunt.
Gulii umplute cu soia
Pofta buna!