Gulii umplute cu soia

Printeaza

Gulii umplute cu soia din: gulii, granule de soia, orez, ceapa, ulei, suc de rosii, pasta de tomate, patrunjel, marar, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:

  • 12 gulii de tomana
  • 250 g granule de soia
  • 80 g orez
  • 1 ceapa mare
  • 50 ml ulei
  • 50 ml suc de rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura rasa cimbru uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi guliile de coajă, spălati-le, apoi tăiaţi-le deasupra un căpăcel, după care, cu o linguriţă scoateti-le miezul, astfel încât pereţii să rămână de circa 1cm grosime. Fier- beţi granulele de soia în 1 litru de apă cu 1 linguriţă sare, apoi scurgeţi-le bine.

Fierbeţi 15 minute orezul în 300ml apă. Căliti în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt. După 2 minute adăugaţi soia şi cimbrul şi mai lăsaţi 1 -2 minute la foc mic. Opriţi focul, adăugaţi orezul şi mărarul tocat mărunt şi omogenizaţi bine. Umpleţi guliile cu acest amestec şi puneţi-le într-o tavă adâncă.

Diluaţi pasta de tomate cu sucul de roşii şi turnati-o în tavă, peste gulii. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti guliile la foc potri­vit 30 de minute. Serviti guliile calde, stropite cu sosul din tavă şi presărate cu pătrunjelul tocat mărunt.

Gulii umplute cu soia

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.