Gulii umplute, cu sos de mărar
PrinteazaGulii umplute, cu sos de mărar din: gulii, pulpa de porc, orez, marar, sare, piper, ceapa, untdelemn, faina alba de grau, marar, sare, piper.
- 5 gulii tinere, de dimensiunea unui mar
- 200 g pulpa de porc
- 4 lingurite orez
- 1 legatura mare de marar
- sare
- piper
- 1 ceapa
pentru sosul de marar:
- 2 linguri untdelemn
- 2 linguri faina alba de grau
- 1 legatura marar
- 50 ml supa in care au fiert guliile
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi orezul, îl speli şi îl laşi 10 minute, să se înmoaie în apă rece. Cureţi guliile de coajă, apoi le îndepărtezi o parte din miez, păstrând pereţi groşi de 1/2-1 cm. Cureţi ceapa şi o toci mărunt.
Tai carnea în cuburi şi o dai prin maşina de tocat. Amesteci carnea tocată, ceapa, orezul şi mărarul. Sărezi şi condimentezi amestecul după gust. Umpli guliile cu compoziţia de carne şi le pui la fiert pentru 45-50 de minute, într-o cratiţă cu apă fierbinte uşor sărată.
După ce au fiert guliile, prepari sosul. încingi într-o tigaie uleiul, presari făina şi stingi cu supa în care au fiert guliile.
Când sosul s-a mai îngroşat, potriveşti de sare şi piper şi adaugi mărarul fin tocat. Torni sosul peste gulii şi continui fierberea pentru 5 minute.
Gulii umplute, cu sos de mărar
Pofta buna!