Gulii umplute cu spanac şi brânză

Printeaza

Gulii umplute cu spanac şi brânză din: boabe de grau, gulii, ceapa, spanac, sare, piper, smantana, cascaval, varza alba, usturoi, rosii decojite, cimbru, nucsoara si supa.

 

Ingrediente:

  • 60 g boabe de grau
  • 4 gulii mari
  • 1 ceapa
  • 1 mana spanac
  • sare
  • piper
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri cascaval ras
  • 4 frunze varza alba
  • 1 catel de usturoi
  • 200 g rosii decojite (cutie)
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • nucsoara rasa
  • 200 ml supa

 

Mod de preparare:

Se lasa graul sa se inmoaie peste noapte. Se incinge cuptorul la 160C. Se pregatesc legumele

. Se pun deoparte frunzulitele de gulie; se taie cate un capacel reprezentat de pătrimea superioară a fiecărei gulii; apoi guliile se golesc de miez şi acesta se taie cuburi. Se curăţă şi se toacă ceapa.

Se opăreşte puţin spanacul în apă cu sare. Se trece prin jet de apă rece şi se stoarce; se toacă, apoi se amestecă împreună cu boa­bele de grâu scurse de apă, ceapa, jumăta­te din cantitatea de cuburi de gulie, 2 lin­guri de smântână şi caşcaval

. Guliile se um­plu cu acest amestec şi se aşază într-o for­mă de sufleu unsă.

Se taie fâşii varza si usturoiul. Ambele se amesteca impreuna cu rosiile, cimbrul si restul de pulpa de gulie; se condimenteaza.

Se repartizeaza de jur imprejurul guliilor si se toarna apoi 100 ml supa; se coace la cuptor circa 45 de minute.

Se adauga in sos restul de smantana si se condimenteaza. Se presara frunzulite de gulie.

 

Gulii umplute cu spanac şi brânză

Gulii_umplute_cu_spanac_si_brânza

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune guliile umplute

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.