Gulii umplute cu spanac şi brânză
PrinteazaGulii umplute cu spanac şi brânză din: boabe de grau, gulii, ceapa, spanac, sare, piper, smantana, cascaval, varza alba, usturoi, rosii decojite, cimbru, nucsoara si supa.
Ingrediente:
- 60 g boabe de grau
- 4 gulii mari
- 1 ceapa
- 1 mana spanac
- sare
- piper
- 4 linguri smantana
- 4 linguri cascaval ras
- 4 frunze varza alba
- 1 catel de usturoi
- 200 g rosii decojite (cutie)
- 1 lingurita cimbru uscat
- nucsoara rasa
- 200 ml supa
Mod de preparare:
Se lasa graul sa se inmoaie peste noapte. Se incinge cuptorul la 160C. Se pregatesc legumele
. Se pun deoparte frunzulitele de gulie; se taie cate un capacel reprezentat de pătrimea superioară a fiecărei gulii; apoi guliile se golesc de miez şi acesta se taie cuburi. Se curăţă şi se toacă ceapa.
Se opăreşte puţin spanacul în apă cu sare. Se trece prin jet de apă rece şi se stoarce; se toacă, apoi se amestecă împreună cu boabele de grâu scurse de apă, ceapa, jumătate din cantitatea de cuburi de gulie, 2 linguri de smântână şi caşcaval
. Guliile se umplu cu acest amestec şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.
Se taie fâşii varza si usturoiul. Ambele se amesteca impreuna cu rosiile, cimbrul si restul de pulpa de gulie; se condimenteaza.
Se repartizeaza de jur imprejurul guliilor si se toarna apoi 100 ml supa; se coace la cuptor circa 45 de minute.
Se adauga in sos restul de smantana si se condimenteaza. Se presara frunzulite de gulie.
Gulii umplute cu spanac şi brânză
Pofta buna!
Foarte bune guliile umplute