Gulii cu usturoi si smantana
PrinteazaGulii cu usturoi si smantana din: gulii, unt, usturoi, sare, concentrat de legume, amestec de legume, smantana, curcuma, patrunjel, piper.
Ingrediente:
- 4 gulii mari
- 2 linguri unt
- 4 catei de usturoi
- 1 sare
- 1 cub concetrat de legume
- 1 lingura amestec de legume deshidratate
- 100 ml smantana
- 2 lingurite curcuma
- 1 mana patrunjel tocat
- piper asortat macinat
Mod de preparare:
Se decojeşte gulia, se taie felii şi se prăjeşte în unt încins.
Se decojesc 2 căţei de usturoi şi se taie felii subţiri; se adaugă la gulie.
Când aceasta devine uşor roz, se adaugă puţină apă (cca 200 ml), cubul instant mărunţitîn mână, amestecul de mirodenii şi restul de usturoi; se călesc până ce se înmoaie; atenţie, însă, nu trebuie să devină păstoase, ci să rămână crude în centru.
Se amestecă smântână cu curcuma şi se toarnă peste legume; se lasă să fiarbă până ce ajunge la volumul dorit.
La final se adaugă pătrunjel, sare şi piper.
Gulii cu usturoi si smantana
Pofta buna!