Gumbo de Louisiana cu fructe de mare
PrinteazaO reteta de Gumbo de Louisiana cu fructe de mare din: ulei vegetal, faina alba, ceapa telina, ardei rosii, usturoi, carnati chorizo, supa de peste, carne de crab, ceapa verde, piper de cayenne, sare de mare, piper, stridii si frunze de patrunjel.
- 6 linguri de ulei vegetal
- 5 linguri de făină albă
- 2 cepe mari, curăţate şi tocate
- 4 tulpini de ţelină, curăţate şi tocate
- 2 ardei roşii, fără seminţe şi tocaţi
- 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
- 225 g de cârnaţi chorizo, feliaţi
- 800 ml de supă de peşte sau de pui
- 400 g de carne de crab albă (sau cleşti de crab gătiţi)
- 6-7 fire de ceapă verde, curăţate şi tocate
- 1 praf de piper de Cayenne
- sare de mare şi piper negru
- 12 stridii vii
- 1 mână de frunze pătrunjel tocate
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul la foc mediu spre mare, într-o tigaie încăpătoare. Presăraţi făina şi amestecaţi până când se rumeneşte (şi formează un rântaş auriu). Puneţi cepele, ţelina, ardeii roşii şi usturoiul. Căliţi-le, amestecând constant, aproximativ 8-10 minute sau până când se înmoaie legumele. Adăugaţi chorizo şi lăsaţi totul pe foc, circa 2-3 minute.
Adăugaţi treptat supa, câte o lingură o dată, amestecând continuu. Lăsaţi compoziţia să fiarbă la foc mic, amestecând des, aproximativ 30 de minute, până când supa devine groasă şi aromată, iar legumele se înmoaie.
Adăugaţi în tigaie carnea de crab, firele de ceapă verde, piperul de Cayenne, sarea şi piperul negru şi amestecaţi bine. La sfârşit, curăţaţi stridiile şi puneţi-le în tigaie. Lăsaţi-le să fiarbă la foc mic câteva minute, apoi opriţi focul.
Aşezaţi preparatul în boluri calde şi presăraţi deasupra pătrunjelul tocat. Serviţi imediat, cu orez simplu.
Gumbo de Louisiana cu fructe de mare
Pofta buna!