Gumbo cu peşte
PrinteazaGumbo cu peşte din: somn, ulei de masline, ceapa, ardei gras, cozi de telina, usturoi, rosii in bulion, supa de vita, boabe de porumb, foaie de dafin, cimbru, sare, boia iute, piper.
Gumbo este un tip de tocană sau ciorbă deasă, originară din Louisiana şi foarte populară în bucătăria din sudul SUA.
Se prepară cu diverse feluri de came, crustacee, sau doar din leg-ume şi se serveşte cu orez.
Ingrediente:
- 500 g somn (sau alt peste cu carne ferma)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie, tocata
- 1 ardei gras mai mic, taiat bucatele
- 1/2 cana cozi de telina (apio), tocate
- 4 catei de usutroi, tocati
- 1 cutie (420 g) cuburi de rosii in bulion
- 1 cutie (420 g) bame mari in bulion
- 400 ml supa de vita (eventual folositi un cub de supa)
- 300 g boabe de porumb din conserva
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- sare, boia iute si piper dupa gust
Mod de preparare:
Tăiaţi peştele în cuburi de cca 3 cm. încingeţi uleiul într-o cratiţă cu fund gros, puneţi ceapa, ardeiul gras, dafinul şi ţelina, prăjiţi-le la foc mediu, amestecând mereu, cca 5 min.
Adăugaţi usturoiul şi mai lăsaţi 1 min. încorporaţi roşiile, bamele (tăiate, dacă sunt mari) supa, porumbul, cimbrul, sare, piper şi boia iute după gust.
Lăsaţi să clocotească, apoi puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă încet. După cca 20 min, puneţi şi bucăţile de peşte, amestecând uşor. Lăsaţi să mai fiarbă cam 5 min. Serviţi fierbinte.
Gumbo cu peşte
Pofta buna!