Guotie
PrinteazaGuotie, numite si jiaozi. un fel de coltunasi care se servesc in meniurile dim sum, este termenul mandarin folosit pentru a denumi un fel de mancare absolut delicios. Numele s-ar traduce prin coltunasi lipiti.
Atunci cand se prepara coltunasii, secretul consta in faptul ca acestia nu trebuie sa se lipeasca de vas. De fapt, incercarea suprema la care poate fi supus un bucatar mai putin experimentat este sa prepare goutie pentru dim sum.
Pentru ca, daca alte feluri de coltunasi se fierb, fie in apa, fie in aburi, goutie se prajesc intai in putin ulei si trebuie scosi din tigaie inainte de a se lipi.
Ca si la celelalte feluri de coltunasi, invelisul este format dintr-un aluat simplu, facut numai din faina si apa, care se umple de obicei cu un amestec de carne, de plilda carne de porc tocata cu varza.
Coltunasii in forma de semiluna se prajesc in ulei pana se rumenesc. dupa aceea, peste ei se toarna putina supa de pui sau apa.
Guotie
Pofta buna!