Gusa de curcan umpluta cu ciuperci
PrinteazaGusa de curcan umpluta din: gusa de curcan, ficat si pipota de curcan, ciuperci, piper, cimbru, ceapa, oua.
Ingrediente:
- guşa (pielea de pe gât)
- ficatul şi pipota unui curcan
- 100 g ciuperci
- piper
- cimbru
- 1 ceapă
- 1-2 ouă
Mod de preparare:
Fierbi ficatul şi pipota, apoi le treci prin maşina de tocat. Tai ceapa mărunt, o căleşti şi o treci apoi prin maşină împreună cu ciupercile. Amesteci compoziţiile tocate, presari condimente după gust şi adaugi ouăle bătute cu furculiţa.
Cu pasta obţinută umpli guşa, apoi o coşi la ambele capete şi o dai la cuptor într-o tavă cu puţină apă şi ulei. După ce s-a rumenit bine, o dai la rece, apoi o tai felii şi o aduci la masă cu sosul din tavă. O garnitură de cartofi piure sau sote de mazăre sunt potrivite.
Poftă bună !