Gusa de curcan umpluta cu pipote si inimi
PrinteazaGusa de curcan umpluta cu pipote si inimi din: gusa de curcan, piept de pasare, ficat de curcan, inimi de curcan, pipote curcan, paine, verdeata, bulion, oua, sare, piper, busuioc.
- 1 guşă de curcan curăţată de grăsime
- 1/2 piept de pasăre
- ficatul
- inima şi pipota curcanului
- 1 felie de pâine
- verdeaţă tocată
- 2 linguri cu bulion
- 1 ou crud
- sare
- busuioc
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi guşa, spălaţi în apă caldă, legaţi cu aţă curată la un capăt. Tocaţi cu lama cuţitului: pieptul de pui sau de curcan şi măruntaiele, strângeţi în castron adânc, amestecaţi cu verdeaţă tocată, pâine fărâmiţată, 2 linguri cu bulion, 1 ou, sare, piper măcinat şi busuioc uscat, bine mărunţit.
Frământaţi amestecul cu mâna, umpleţi guşa curcanului, strângeţi capătul liber şi legaţi cu aţă curată. Puneţi guşa astfel pregătită într-o cratiţă, puneţi în vas apă caldă şi piper boabe sau alte condimente.
Frigeţi pe plită cu vasul acoperit sau în cuptor, la foc potrivit.
Serviţi aperitivul cald sau rece, cu pâine proaspătă.
Pofta buna!