Guşă delicioasa de curcan umplută
PrinteazaGuşă delicioasa de curcan umplută din: gusa de curcan, ceapa, ardei gras, carne de curcan, ficat de curcan, inima de curcan, sare, piper, nucsoara, marar, oua, slanina.
Ingrediente:
- gusa de curcan
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- carne, ficatul şi inima de curcan pasate
- sare
- piper
- nucşoară
- mărar
- 4 ouă
- 100 g slănină
Mod de preparare:
Ceapa, tăiată mărunt împreună cu ardeiul gras, se căleşte.
Se adaugă carnea tocată, ficatul şi inima tăiate mărunt, sarea, piperul, nucşoara, mărarul tocat mărunt şi slănina, tocată cubuleţe. Se dă deoparte, se adaugă 2 ouă şi se amestecă.
Celelalte 2 ouă (fierte tari) se taie în sferturi.
Guşa (curăţată bine de fulgi şi pârlită) se umple cu această pastă şi cu sferturile de ouă, apoi se leagă bine cu sfoară, cât mai rotund.
Se pune la fiert la foc mic, cu puţină sare sau amestec de legume, se scoate şi se rumeneşte în grăsime.
Se lasă să se răcească, se scoate sfoara şi se taie felii, care se decorează cu aspic tocat.