Gustare cu brânză
PrinteazaO reteta de gustare cu branza din: ceapa verde, unt, faina, bere, ou, pesmet, branza cheddar si paine.
- 2 cepe verzi, partile verzi si cele albe separate, tocate fin ambele
- 25 g unt de unt
- 2 linguri de faina
- 100 ml de bere
- 1 ou mare, batut
- 50 g pesmet proaspat
- 250 g de branza Cheddar maturata, data prin razatoare
- 8 felii rotunde de paine
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, se înmoaie părţile albe ale cepelor în unt, apoi se adaugă făina şi se amestecă un minut. Se adaugă berea puţin câte puţin şi se amestecă până se obţine un sos gros (ca atunci când se prepară un sos alb).
Se ia de pe foc şi se adaugă părţile verzi ale cepelor, oul, pesmetul şi brânza; se amestecă.
Se prăjesc uşor feliile de pâine şi se încinge grilul la treapta de sus. Se aşază feliile pe o tavă, se pun moviliţe din amestecul din tigaie pe fiecare dintre ele şi se dau sub gril câteva minute, până se încing şi devin brun-aurii.
Gustare cu brânză
Pofta buna!