Gustare de casa cu verdeata si branza de vaci din: făină, drojdie uscată, sare, apă călduţă, lapte bătut, ulei, brânză de vaci, usturoi, paprică afumată, brânză cedar rasă.
Ingrediente pentru aluat:
400 g făină
1 plic drojdie uscată
2 linguriţe zahăr
1 linguriţă sare
120 ml apă călduţă
120 ml lapte bătut
5 linguri ulei
Ingrediente pentru umplutură:
400 g brânză de vaci
1 căţel de usturoi
1 linguriţă paprică afumată
5 linguri ceapă verde tocată
100 g brânză cedar rasă
Mod de preparare:
Pentru umplutură, se amestecă toate ingredientele în afară de cedar.
Se pregăteşte apoi aluatul din toate ingredientele menţionate, se acoperă cu un prosop textil şi se lasă să crească cca o oră şi jumătate.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat. Se ung foile cu umplutura şi se presară cedar; se rulează.
Se taie în două ruloul, pe lung. Fâşiile se aşază cu partea tăiată în exterior şi se împletesc.
Se aşază într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei. Se lasă să mai crească cca 15 min.
Se acoperă forma cu folie de aluminiu şi se coace 45-50 min. în cuptorul încins la 185 °C.
Cu cca 20 min. înainte de a fi gata, se îndepărtează folia de aluminiu.
Gustare cu migdale din: migdale, smochine, miere, ulei, cocos, fulgi cocos, chia, pudră de roşcove, caise, stafide, merisoare, in, lapte de cocos. Ingrediente: 200 g migdale hidratate 50 g de smochine 50 g miere 20 ml ulei cocos topit la bain marie 50 g fulgi cocos 1 linguriţă pudră de roşcove 10 g chia nemăcinată câte 25 […]
Gustare cu pepene verde si branza de capra din: pepene verde, dovlecel, suc de lamaie, sare, ulei de masline, branza de capra, menta, coaja de lamaie. Ingrediente: pepene verde 1 dovlecel 1½ linguriță suc de lămâie ¼ linguriță sare 2 linguri ulei de măsline 120gr brânză de capră ¼ ceasca menta tocata coaja de la […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.