Gustare cu morcovi si spanac
PrinteazaGustare cu morcovi si spanac din: morcovi, frunze de spanac, ceapa rosie, suc de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, fulgi de chilli, otet de mere si sare.
- 5 morcovi
- 300 g frunze de spanac
- 1-2 cepe rosii
- suc de lamaie
- ulei de masline
- seminte de susan
- fulgi de chilli
- otet de mere
- sare
Mod de preparare:
Dă morcovul pe răzătoarea fină, toarnă suc de lămâie proaspăt şi ulei de măsline după gust. Pune un praf de sare şi fulgi de chili pisaţi în mojar. Amestecă şi lasă la rece minimum 30 de minute, ca să se întrepătrundă aromele.
Taie frunzele de spanac dacă sunt mari, stropeşte-le cu ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Pune sare şi amestecă.
Taie ceapa julien cât mai subţire şi adaugă foarte puţin oţet de mere (sau de vin alb) şi sare. Tapetează patru castronele cu folie alimentară. Aşază la bază un strat de salată de morcov, unul de ceapă şi altul de spanac. Repetă succesiunea.
Acoperă cu folie şi dă la rece. In momentul servirii, răstoarnă castronelul pe o farfurie întinsă ca să îndepărtezi folia, presară deasupra seminţe de susan trase la tigaie.
Gustare cu morcovi si spanac
Pofta buna!
Nu prea ma incanta gustarea asta!