Salată de Primăvară cu Loboda și Feta din: loboda, feta, nuci, ceapa, ridichi, ulei, suc de lamaie, sare, piper. Salata de primăvară cu loboda și feta este o alegere perfectă pentru cei care doresc să se bucure de gusturile vibrante ale sezonului. Această rețetă nu doar că îmbină texturi și arome îndrăznețe, dar este și […]
Gustare italiana cu prosciutto, sparanghel si capere
PrinteazaGustare italiana cu prosciutto, sparanghel si capere din: sparanghel, prosciutto, roşii, brânză de capră, capere, unt, sare, iaurt, ulei de măsline, muştar, usturoi, piper alb, mărar.
Ingrediente:
- 8 tulpini de sparanghel
- 6 felioare prosciutto
- 2-3 roşii de dimensiune medie
- 50 g brânză de capră
- câteva capere
- 2 linguri unt
- sare
Pentru sos:
- 200 g iaurt
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 2 linguri muştar
- 1-2 căţei de usturoi
- 1 praf de piper alb
- opţional, câteva fire de mărar
Mod de preparare:
Speli tulpinile de sparanghel şi le fierbi timp de 5 minute, la foc mediu, apoi le scurgi şi le laşi să se răcească.
Mărunţeşti cu furculiţa brânza de capră şi o mixezi împreună cu untul moale şi caperele.
Tai roşioarelor câte un capac şi scoţi miezul. Le laşi să se scurgă cu gura în jos, iar după 10 minute le umpli şi le decorezi cu vârfuri de sparanghel.
Pentru sos, amesteci iaurtul, uleiul, muştarul, usturoiul zdrobit, piperul şi, eventual, mărarul fin tocat.
Aduci la masă tulpinile de sparanghel înfăşurate în felii subţiri de prosciutto, alături de roşii şi sosul de iaurt.
Gustare italiana cu prosciutto, sparanghel si capere
Pofta buna!
Salată de Primăvară cu Loboda și Feta