Gustare românească pe pat de mămăligă

Printeaza

Gustare românească pe pat de mămăligă din: malai, concentrat de legume, oua, kaizer, carnat, ardei, ceapa, praz, rosii, bulion, patrunjel, unt, zahar, boia, sare si piper.

Ingrediente:Gustare_româneasca_pe_pat_de_mamaliga

  • 150 g malai
  • 1 cub concentat de legume
  • 4 oua
  • 6 felii de kaizer
  • 1 carnat semiafumat sau cabanos
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1/2 fir de praz
  • 2 rosii
  • 2 linguri bulion
  • 1 legatura patrunjel
  • 10 g unt
  • un varf lingurita zahar
  • un varf lingurita boia
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui apa la fiert pentru mămăliguţă. Adaugi în ea cubul de concentrat de legume. Când apa a fiert, adaugi mă­laiul în ploaie şi amesteci cu grijă pentru a nu se forma cocoloaşe. Laşi să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.

Mămăliga trebuie să iasă moale. Toci mărunt le­gumele.

Pui untul să se to­pească la foc mic şi adaugi le­gumele tocate la călit. Adaugi boiaua, zahărul, sare şi piper după gust.

Toci pătrunjelul şi tai kaizerul felii. Jumătate din cantitatea de pătrunjel o ames­teci cu mămăliga şi o aşezi într- un vas pe care îl dai la cuptor. Deasupra întinzi compoziţia de legume.

Faci 4 scobituri în mămăliga din tavă şi spargi în fiecare loc câte un ou. Aşezi deasupra kaizerul şi feliile de cârnat.

Dai tava la cuptor pen­tru 20 de minute. Scoţi tava din cuptor, presari pătrunjelul rămas şi serveşti preparatul fierbinte.

Gustare românească pe pat de mămăligă

Gustare_româneasca_pe_pat_de_mamaliga

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.