Gustare românească pe pat de mămăligă
PrinteazaGustare românească pe pat de mămăligă din: malai, concentrat de legume, oua, kaizer, carnat, ardei, ceapa, praz, rosii, bulion, patrunjel, unt, zahar, boia, sare si piper.
- 150 g malai
- 1 cub concentat de legume
- 4 oua
- 6 felii de kaizer
- 1 carnat semiafumat sau cabanos
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa
- 1/2 fir de praz
- 2 rosii
- 2 linguri bulion
- 1 legatura patrunjel
- 10 g unt
- un varf lingurita zahar
- un varf lingurita boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui apa la fiert pentru mămăliguţă. Adaugi în ea cubul de concentrat de legume. Când apa a fiert, adaugi mălaiul în ploaie şi amesteci cu grijă pentru a nu se forma cocoloaşe. Laşi să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.
Mămăliga trebuie să iasă moale. Toci mărunt legumele.
Pui untul să se topească la foc mic şi adaugi legumele tocate la călit. Adaugi boiaua, zahărul, sare şi piper după gust.
Toci pătrunjelul şi tai kaizerul felii. Jumătate din cantitatea de pătrunjel o amesteci cu mămăliga şi o aşezi într- un vas pe care îl dai la cuptor. Deasupra întinzi compoziţia de legume.
Faci 4 scobituri în mămăliga din tavă şi spargi în fiecare loc câte un ou. Aşezi deasupra kaizerul şi feliile de cârnat.
Dai tava la cuptor pentru 20 de minute. Scoţi tava din cuptor, presari pătrunjelul rămas şi serveşti preparatul fierbinte.
Gustare românească pe pat de mămăligă
Pofta buna!