Gustare calda cu oua din: spanac, mazare, fasole, oua, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 mână de spanac 100 g mazăre verde 100 g fasole verde 2 ouă 1 cub de unt pătrunjel ulei de măsline zeamă de lămâie sare si piper Mod de preparare: Fierbe la abur mazărea si fasolea. Sotează-le în unt. […]
Gustare de sunca si crema de castraveti
PrinteazaGustare de sunca si crema de castraveti din: sunca, castarveti, smantana, unt, sare, piper, baghete.
- 500 g sunca presata, bacon sau jambon
- 1 kg castraveti
- 1 cana cu smantana
- 2 linguri cu unt
- sare
- piper macinat
- 2 baghete
Mod de preparare:
Curatati castravetii de coaja, inlaturati capetele, taiati felii pe lung si scoateti semintele.
Taiati feliile bucati mici, strangeti intr-un vas emailat in care ati incalzit untul. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba 8-10 minute.
Taiati bagheta felii subtiri.
Taiati sunca felii subtiri sau triunghiulare. Mixati 1 min castravetii fierti in unt, scoateti piure-ul in castron, sarati, piperati si amestecati cu smantana.
Omogenizati, intindeti crema de castraveti pe feliile de paine, puneti deasupra felii de sunca, serviti pe un platou mare, garnisit cu felii de rsşii, ardei gras sau dovlecel fiert in abur.
Pofta buna!
poate iti place si:
Gustare calda cu oua
Gustare cu sardine
Gustare cu sardine din: sardele, unt, masline, castraveciori, franzela, sfecla, mustar. Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g unt 25 măsline 4 castraveciori muraţi 1 franzelă subţire sfeclă fiartă, tăiată mărunt muştar Mod de preparare: Se freacă bine sardelele cu untul, se adaugă castraveciorii şi sfecla, tăiate foarte mărunt, şi muştarul, omogenizându-se bine. Se elimină colţurile […]
Gustare in doua culori
Gustare in doua culori din: cascaval, sunca, crema de branza. Ingrediente: 300 g caşcaval 300 g şuncă 1 cutie cremă de brânză Mod de preparare: Tai caşcavalul şi şunca felii subţiri. Pe cât posibil, încearcă să obţii aceeaşi formă. Amesteci brânza cu smântână, adaugi sare şi piper, după gust. Păstrezi puţină pentru ornat. Aşezi […]
Pofta buna!