Gustari cu varza
PrinteazaO reteta de gustari cu varza cu lipie, piper pudra, piept de pui, cascaval ras, masline, ulei de masline si o lingurita de otet aromatic.
- 4 bucati lipie
- 2 verze crude
- piper pudra
- 3-4 bucati de piept de pui
- 100 g cascaval ras
- 50 g masline feliate
- ulei de masline
- o lingurita de otet aromatic
Mod de preparare:
Se da drumul la cuptor la o temperatura scazuta si se baga lipiile sa se rumeneasca, se ung cu unt si se acopera cu hartie pentru copt sa se inabuse.
Se toaca varza marunt, se freaca cu sare si piper cat este nevoie, apoi se lasa cateva minute acoperite sa-si lase zeama. Intre timp se pun feliile de pui sa se rumeneasca pe gratar, se potrivesc cu sare si piper si se feliaza.
Cascavalul se rade pe razatoarea mare si se pune impreuna cu carnea de pui si maslinele felite, in salata de varza. Se pune uleiul de masline si otetul aromatic si se amesteca bine. Dupa ce s-au rumenit lipiile, se desfac si se umplu cu salata pregatita.
Lipiile se servesc proaspete la aperitiv.
Poftă bună!