Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel

Printeaza

O reteta de Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel din: cartofi, macrou afumat, oua de prepelita, unt, lapte, faina, oua, pesmet, ulei de masline, nastarel, zeama de lamaie si maioneza.

Ingrediente:Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel

  • 16 bucati de sparanghel, curatate

pentru gustarile de oua:

  • 400 g cartofi, taiati in bucati mari
  • 400 g macrou afumat, fara piele, taiat in bucati mari
  • 16 oua de prepelita
  • 25 g de unt
  • 2 linguri de lapte
  • 50 g faina
  • 2 oua, batute
  • 100 g pesmet
  • ulei de floarea soarelui, pentru prajit

pentru maioneza cu nastarel:

  • 100 g nasturel
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 150 ml de maioneza

 

Mod de preparare:

Pentru gustările cu ouă, se pun cartofii într-o cratiţă mare, care se umple cu apă, astfel încât să îi acopere. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se adaugă peştele şi ouăle de prepeliţă. Ouăle se fierb două minute, apoi se scot din cratiţă şi se lasă la răcit sub jet de apă rece.

Peştele se lasă la fiert până începe să se mărunţească, iar cartofii până se înmoaie. Se scurg, apoi se transformă într-un piure gros, folosind zdrobitorul şi adăugând lapte şi unt. Se lasă deoparte la răcit.

Intre timp, se curăţă ouăle. După ce toate ingredientele s-au răcit, se ia câte o lingură din piure şi se mulează în jurul fiecărui ou, ca şi cum s-ar forma nişte găluşte. Apoi fiecare găluşcă se trece prin făină, prin ouăle bătute şi apoi prin pesmet. Se lasă la răcit o oră (sau peste noapte, dacă urmează să le prepari a doua zi) pentru a se întări.

Pentru maioneza cu năsturel, se toacă mărunt năsturelul şi se amestecă bine cu zeama de lămâie. Apoi se adaugă maioneza. Se opăreşte sparanghelul timp de 4 minute, apoi se răceşte sub jet de apă rece. Până aici se poate pregăti totul cu o zi înainte.

Pentru servire, se încinge o cantitate suficientă de ulei într-o tigaie. Se prăjesc ouăle până ce crusta se rumeneşte pe toate părţile. Apoi se scot pe prosoape de hârtie, care vor absorbi uleiul în exces. Se servesc cu sparanghel şi maionează.

Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel

Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.