Gustari cu ridichi
PrinteazaGustari cu ridichi din: ridichi, sare, piper alb, rucola, faina de secara, fulgi de ovaz, ulei de masline, apa, bicarbonat.
Ingrediente:
- 2 legături de ridichi
- sare
- piper alb măcinat
- rucola (de decor)
Ingrediente pentru blat:
- 50 g făină de secară
- 100 g fulgi de ovăz
- 3 linguri de ulei de măsline
- 100 ml apă călduţă
- 1 linguriţă rasă de bicarbonat
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Macină fulgii de ovăz la râşniţa electrică până obţii o făină fină. Amestecă făina de ovăz cu cea de secară, uleiul, sarea şi bicarbonatul.
Adaugă apa călduţă, la câte o lingură din aluat şi turteşte-o într-o formă de miniprăjitură, cu fund detaşabil.
Coace-le 15 minute. Toacă fin ceapa şi pune-o în crema de brânză.
Adaugă pătrunjelul tocat. Potriveşte de sare şi piper. Aşază biscuitul de cereale în forma în care a fost copt.
Toarnă crema de brânză, dă la rece o oră. La servire, desfă forma, decorează cu rondele de ridiche şi rucola.
Gustari cu ridichi
Pofta buna!