Gutui cu castane si ciocolata
PrinteazaGutui cu castane si ciocolata din: gutui, castane fierte, frisca, ciocolata neagra, ghimbir, zahar vanilat, rom, zahar, vin alb dulce, anason, ardei iute, nucsoara.
- 4 gutui
- 200 g castane fierte
- 400 ml frişcă
- 300 g ciocolată neagră
- ghimbir
- zahăr vanilinat
- rom
- 200 g zahăr
- 700 ml vin alb dulce
- 10 g scorţişoară
- un beţişor scorţişoară
- o steluţă de anason
- un vârf ardei iute
- 2 g nucşoară
Mod de preparare:
Gutuile se spală, se taie în jumătăţi, se curăţă de căsuţa cu seminţe şi se pun într-o oală.
Se toarnă deasupra vinul şi zahărul, se adaugă anasonul şi batonul de scorţişoară, puţină apă şi se fierb până pot fi pătrunse cu o furculiţă.
Se scot pe un platou cu o spumieră şi se lasă să se răcească. Castanele fierte se toacă mărunt şi se pun în mijlocul gutuilor.
Ciocolata neagră se pune la fiert la bain-marie împreună cu frişca şi ardeiul iute şi după ce s-a topit ciocolata se ia oala de pe foc.
Se lasă să se răcească complet, se adaugă o lingură cu ghimbir, jumătate din scorţişoara măcinată, o lingură cu rom şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat.
Se amestecă bine cu o lingură, se toarnă peste gutuile umplute cu castane şi se introduc la rece minimum 30 de minute, acoperite cu folie alimentară sau cu un capac.
Gutui cu castane si ciocolata
Pofta buna!