Gutui cu ciolan de porc
PrinteazaGutui cu ciolan de porc din: ciolane de porc, gutui, ceapa, vin alb sec, scortisoara, cuisoare, miere, frunza de dafin, usturoi, ulei de floarea soarelui, lamaie, sare, piper, busuioc, marar.
- 4 ciolane de porc
- 4 gutui
- doua cepe
- 200 ml vin alb sec
- un betisor de scortisoara
- doua cuisoare
- doua linguri cu miere
- o frunza de dafin
- 4 catei de usturoi
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- o lamaie
- sare
- piper
- busuioc
- marar
Mod de preparare:
Ciolanele de porc se spală, se pun la fiert într-o oală cu sare, piper, usturoiul întreg şi frunza de dafin. Când sunt fierte se scot pe un platou, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se stropesc cu ulei, se toarnă puţină apă şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu până devin aurii, se scot şi se păstrează la cald. Gutuile se spală de puf, se curăţă de căsuţa cu seminţe şi se taie felii. Intr-o cratiţă se încing trei linguri cu ulei, se pun gutuile stropite cu suc de lămâie şi se prăjesc pe ambele părţi până devin aurii.
Se scot într-un bol, se prăjeşte ceapa în uleiul rămas şi se pun din nou gutuile. Se toarnă vinul, se adaugă scorţişoara, cuişoarele şi mierea. Se presară sare şi piper după gust, se adaugă puţină apă şi se fierb zece minute.
Carnea se serveste alaturi de gutuile cu sos, presarate cu busuioc si marar tocat.
Gutui cu ciolan de porc
Pofta buna!