Gutui coapte cu stafide
PrinteazaGutui coapte cu stafide din: gutui, stafide, miez de nuca, miere, margarina.
- 3 gutui
- 100 g stafide
- 100 g miez de nucă
- 2 linguri miere
- 2 linguri margarină
Mod de preparare:
Alegem trei gutui, le spălăm, le tăiem un capac şi eliminăm sâmburii şi miezul tare. Miezul de nucă îl lăsăm câteva minute la copt, apoi îl pisăm.
Stafidele le lăsăm câteva minute la înmuiat. După ce stafidele s-au înmuiat, le amestecăm împreună cu nucile/mierea de albine şi margarina, până se omogenizează.
Umplem gutuile cu acest amestec şi le punem pe o hârtie de copt într-o tavă.
Le acoperim cu o folie de aluminiu şi le lăsăm la copt 30 de minute.
Pofta buna!