Gutui coapte cu fistic

Printeaza

Gutui coapte cu fistic din: gutui, suc de lamaie, unt, vin rosu, marmelad de coacaze, zahar pudra, fistic.

Ingrediente:

Pentru umplultură:

  • 4 gutui
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 60 g unt
  • 8 linguri vin roşu
  • 4 linguri marmeladă de coacăze
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 100 g fistic mărunţit

 

Mod de preparare:

Gutui coapte cu fistic: Gutuiile se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se scot sârmburii. Se pune la fiert o oală cu 1,5 I de apă şi sucul de lămâie şi se introduc gutuile, timp de 1 minutt, în apa fiartă. Se scot gutuile din apă şi se lasă să se usuce.

Se ung 4 castroane mici, termorezistente (sau unul mare) cu unt. în fiecare se pun câte patru jumătăţi de gutuie tăiate la rândul lor în jumătăţ i. Restul de patru jumătăţi de gutui se pun deasu­pra celorlalte, se stropesc cu vin roşu şi se ung cu marmelladă de coacăze.

Se pun castroanele în cuptorul încălzit în preal­abil la 200° C şi se lasă 15 minute. Apoi se presară zahărul pudră şi fisticul mărunţit şi se mai lasă 6-8 minute. Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.