Gutui cu pui la cuptor
PrinteazaGutui cu pui la cuptor din: pulpe de pui, gutui, ghimbir, boia, lamaie, sare, piper, ulei.
- 2 pulpe superioare de pui
- 1 gutuie
- 1 linguriţă ghimbir tocat
- 1 linguriţă boia dulce
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriţă piper negru boabe
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă gutuia, spal-o şi tai-o felii. Stropeşte-le cu zeamă de lămâie. Taie pulpele în două. Presară-le cu ghimbir, apoi dă-le cu sare, piper măcinat grosier şi boia.
Aşază-le într-un vas termorezistent. Stropeşte-le cu ulei. Aşază felii de gutuie printre bucăţile de carne.
Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 35 de minute, în ultimele 10 minute, îndepărtează folia ca să se rumenească frumos.
Pofta buna!