Gutui cu pui şi sos
PrinteazaGutui cu pui şi sos din: piept de pui, lamaie, frunza de dafin, ceapa, rozmarin, usturoi, gutui, smochine, cimbru, smantana, maioneza, sare, piper, ulei de masline si bacon.
- doi piepti de pui
- o lamaie
- o frunza de dafin
- o ceapa
- doua crengute de rozmarin
- doi catei de usturoi
- 3 gutui
- 4 smochine
- o lingurita cu cimbru
- 200 ml smantana
- o lingura cu maioneza
- sare
- piper
- ulei de masline
- bacon
Mod de preparare:
Gutuile se spală, se şterg cu un şervet, se taie felii potrivit de groase şi se curăţă de căsuţa cu seminţe. Se condimentează, se prăjesc în ulei încins şi se scot pe un şervet absorbant.
Piepţii de pui se spală, se taie bucăţi mici şi se pun într-un bol împreună cu sucul de lămâie, frunza de dafin, rozmarinul, usturoiul pisat şi ceapa tocată mărunt.
Se adaugă puţin ulei de măsline, se condimentează, se toarnă puţină apă şi se amestecă. Se introduce bolul la rece, se lasă să stea minim o oră, apoi se scot bucăţile de carne şi se scurg. Se prăjesc în ulei încins, se scot şi se pun împreună cu gutuile pe platou.
Se stropesc cu un sos preparat din smântână, maioneză, sare, piper şi cimbru şi se servesc imediat. Cand se prajesc bucati de pui se pot adauga si bucati mici de bacon.
Gutui cu pui şi sos
Pofta buna!