Dulceata de gutui cu nuca din: gutui, miez de nuca, zahar, apa, lamai, pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 1/4 kg gutui 200 g miez de nuca 1 kg zahar 500 ml apa 2 lamai 1/2 pastaie de vanilie Mod de preparare: Fierbi apa împreună cu zahărul şi zeama de lămâie, până când siropul începe […]
Gutui la cuptor cu iaurt si miere
PrinteazaGutui la cuptor cu iaurt si miere din: gutui, lamaie, unt, miere, apa, iaurt.
- 3 gutui
- 1 lămâie
- 40 g unt
- 5 linguri de miere
- 1 cană apă
- 1 iaurt gras
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine gutuile, taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi stropeşte-le cu suc de lămâie.
Unge vasul (tava) cu unt, apoi toarnă mierea deasupra, din loc în loc.
Aşază gutuile cu partea tăiată în jos, toarna deasupra apa, apoi acoperă vasul cu folie de aluminiu.
Aşază vasul în mijlocul cuptorului, gutuile timp de două ore, până se pătrund şi au culoarea portocaliu-roşiatice.
Serveşte-le calde, cu iaurt şi siropul rămas tavă, alături de brioşe de ciocolată sau chec.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Gutui coapte cu stafide
Gutui coapte cu stafide din: gutui, stafide, miez de nuca, miere, margarina. Ingrediente: 3 gutui 100 g stafide 100 g miez de nucă 2 linguri miere 2 linguri margarină Mod de preparare: Alegem trei gutui, le spălăm, le tăiem un capac şi eliminăm sâmburii şi miezul tare. Miezul de nucă îl lăsăm câteva minute […]
Salata de gutui cu ghimbir
Salata de gutui cu ghimbir din: gutui, pastarnac, ulei de rapita, seminte de chimion, turmeric, ghimbir in sirop, migdale, cuscus, ceapa, lamai, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 2-3 gutui, tăiate în două pe lungime 500g de păstârnac, curăţat de coajă şi tăiat în sferturi lungi 4 linguri ulei de rapiţă 1 lingură seminţe de chimion 1/4 […]
Mancarica simpla de gutui
Mancarica simpla de gutui din: gutui, zahar, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 3-4 linguri ulei sare Mod de preparare: Gutuile se spală, li se scoate cotorul şi se taie felii de 1,5 cm grosime. Se prăjesc uşor în ulei, adăugând câte puţină apă până se înmoaie […]
Pofta buna!