Gutui cu scortisoara
PrinteazaGutui cu scortisoara din: gutui, vin rosu, zahar, scortisoara.
Ingrediente:
- 3 gutui
- 150 ml vin rosu, dulce
- 100 g zahar
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/2 baton de scortisoara, optional
Mod de preparare:
Speli gutuile, le cureţi de oajă, le tai jumătăţi, apoi le cureţi cotorul şi căsuţa cu seminţe şi le aşezi într-un vas. Torni vinul şi le laşi la macerat. Intr-o tigaie pui zahărul la topit, păstrezi puţin penlru a presăra peste gutui înainte să le dai la cuptor.
Când acesta a inceput să devină arămiu, treci prin el gutuile. Le ţii în sos cam 2 minute pe fiecare, le scoţi şi le aşezi într-un vas de copt. Torni vinul în care au stat gutuile şi presari scorţişoară. Pui, dacă vrei, batonul de scorţişoară şi dai la copt, pentru 30 de minute.
Incerci una dintre gutui cu furculiţa, şi dacă este moale şi s-a format sirop în vas, gutuile sunt gata. Le serveşti după ce s-au răcit. Le serveşti după ce s-au răcit cu o lingura de inghetata de vanilie sau cu sorbet de coacaze sau lamaie.
Gutui cu scortisoara
Pofta buna!