Tagine de Pește cu Legume : Aromele Mediteraneene într-o Rețetă Exotică și Nutritivă din: coriandru, patrunjel, usturoi, chimen, paprika, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, peste, rosii, ceapa. Tagine-ul de pește cu legume este o rețetă vibrantă, îmbibată cu aromele bogate ale bucătăriei mediteraneene. Acest fel de mâncare combină fructele de mare sau […]
Gutui in sos de vin
PrinteazaGutui in sos de vin
Ingrediente:
- 1 kg gutui f coapte
- 1 cana cu zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml vin alb
- batoane de scortisoara
- 4 linguri cu varf cu faina
- 1 cana cu apa
- ulei
Preparare:
Gutui in sos de vin: Spală gutuile, şterge-le şi taie-le în felii mai groase. Trece-le apoi prin puţină făină şi rumeneşte-le în ulei. Scoate-le pe un şerveţel absorbant, după care aşază-le într-un vas.
în uleiul rămas pune restul de făină şi zahărul, amestecând continuu până începe să se caramelizeze. Stinge cu vin şi apă şi mai lasă pe foc cât să se topească tot zahărul. Toarnă sosul peste feliile de gutuie.
Lasă la cuptor 10-15 minute. Pentru o aromă deosebită adaugă la final si 1-2 batoane de scorţişoară.
Pofta buna!
Ceai de Levănțică și Frunze de Dafin
Ceai de Levănțică și Frunze de Dafin din: flori de levantica, frunze de dafin, apa. Într-o lume în care agitația și stresul par să fie la ordinea zilei, găsirea unui moment de pace și relaxare este esențială. Ceaiul de Levănțică și Frunze de Dafin vine ca un balsam pentru suflet și minte, combinând proprietățile calmante […]