Sarmale de Post Aromate cu Bulgur și Ciuperci – Deliciul Vegetarian din: varza, bulgur, ciuperci, morcov, ceapa, usturoi, ulei de masline, cimbru, boia de ardei, sare, piper. Descoperiți o rețetă nouă de sarmale de post, unde bulgurul nutritiv și ciupercile aromate se întâlnesc pentru a crea o experiență culinară de neuitat, perfectă pentru post sau […]
Gutui umplute cu branza
PrinteazaGutui umplute cu branza din: gutui, mere, pere, seminte de pin, miere, rozmarin, branza cu mucegai, zahar vanilinat, scortisoara, cuisoare si lamaie.
Ingrediente:
- 4 gutui
- două mere
- două pere
- 100 g seminţe de pin
- 5 linguri de miere
- două fire de rozmarin
- 200 g brânză cu mucegai
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- un beţişor scorţişoară
- două cuişoare
- o lămâie
Mod de preparare:
Gutui umplute cu branza: Gutuile se curăţă de puf cu un şervet, se spală, se pun într-o oală cu apă cât să le acopere.
adaugă o lingură de miere, zahărul vanilinat, beţişorul de scorţişoară, cuişoarele şi jumătate din sucul de lămâie.
lasă să fiarbă până scade apa şi s-au înmuiat puţin, se scot pe un platou şi când s-au răcit se taie înjumătăţi.
curăţă de căsuţa cu seminţe, se pune în mijlocul fiecăreia brânză cu mucegai, si aşază deasupra merele şi perele tăiate cubuleţe.
aşază într-o tavă cu pereţ înalţi, se presară deasupra fructelor seminţe de pin, se toarnă restul de miere şi rozmarin tocat.
toarnă în tavă o cană de apă, se introdu; în cuptor şi se coc la foc pot ivit până se înmoaie gutuile.
Ca să nu se oxideze, merele şi perele se amestecă bine cu sucul de lămâie rămas.
Poftă bună!
Remedii naturiste cu vinete. Vinetele sunt legume versatile ce pot fi utilizate în diverse remedii naturiste, datorită conținutului lor bogat în vitamine, minerale și fibre. De exemplu, consumul de vinete poate ajuta la menținerea sănătății inimii, reducerea colesterolului și îmbunătățirea digestiei. Iată câteva remedii naturiste simple pe care le puteți încerca acasă: Suc de vinete […]