Gutui umplute cu carne de vita
PrinteazaGutui umplute cu carne de vita din: gutui, lamaie, unt, ceapa, carne, orez, sare, marar, piper.
- 6 gutui mari
- 1 lămâie
- 6 linguri unt
- 1 ceapă
- 300 g carne tocată de vită
- 50 g orez
- 200 g piure de roşii
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie capacele de la gutui şi lasă-le deoparte. Scobeşte miezul, păstrând o margine de 2-3 cm. Freacă interiorul cu pulpă de lămâie. Toacă mărunt miezul gutuilor.
Topeşte două linguri de unt într-o tigaie şi căleşte ceapa la foc mic. Adaugă miezul gutuilor, carnea tocată şi căleşte până ce îşi schimbă culoarea. Adaugă orezul şi 100 ml de apă. Lasă la scăzut.
Condimentează cu sare şi piper.
Unge cu unt fiecare gutuie şi umple-le cu amestecul de carne. închide cu capacele. Aşază-le în tavă. Stropeşte-le cu restul de unt topit. Adaugă 150 ml de apă şi piureul de roşii.
Acoperă cu folie şi dă la cuptor pentru 60 de minute.
La servire, decorează cu mărar.
Pofta buna!